Závodní úspěchy

Dne 29. dubna se naši dorostenci zúčastnili závodů na 100 m a 60 m překážek v Senetářově. Na „stovkách“ se v kategorii mladší dorostenky nejlépe umístila Teodora Gulová na 4. Místě ve středních dorostenkách závodila Dominika Lančová, která se umístila na 8. místě. V kategorii středních dorostenců se nejlépe za naše SDH umístil Daniel Janíček a to na 3. místě a ve starších dorostencích Alexandr Hořava na 11. místě.

V soutěži na 60 m s překážkami se za mladší dívky nejlépe umístila Nikola Lengálová a to na 7. místě a ve starších dívkách to byla Klára Včelařová na 10. místě. V mladších chlapcích se nejlépe umístil Šimon Včelař na 8. místě, ve starších chlapcích to byl Daniel Janíček na 4. místě.

Dne 1. 5. se konaly dorostenecké závody ve Velkých Opatovicích. Soutěžilo se ve dvojboji a ve stovkách. Umístění mladších dorostenek: Aneta Kučerová 2. místo, Tereza Lengálová 3. místo, Teodora Gulová 4. místo, Karolína Repková 6. místo,  Klára Včelařová 8. místo. Střední dorostenka Dominika Lančová se umístila na 9. místě. Starší dorostenka Renata Nejezchlebová se umístila na 8. místě. Mladší dorostenec Matěj Kafoněk se umístil na 13. místě. Střední dorostenec Daniel Janíček se umístil na 5. místě. Starší dorostenci se umístili: Jiří Sázavský 5. místo a Alexandr Hořava 7. místo.

První květnový víkend absolvovali mladí hasiči hned dva závody zařazené do okresní ligy mládeže. V sobotu 6. 5. čekala naše závodníky výborně připravená soutěž ve Vavřinci. Starší žáci po zaváhání na útoku obsadili 5. místo. Mladší nenašli přemožitele a domů si přivezli zlaté medaile.

V pondělí 8. 5. se konala soutěž ve Velkých Opatovicích. Mladší nepřestávají sbírat medaile a z Opatovic si odvezli bronzovou za třetí místo. Starší skončili na 8. místě.

O dva týdny později čekalo mladé hasiče okresní kolo celostátní hry Plamen opět ve Velkých Opatovicích. Po celodenním zápolení skončili mladší žáci na 4. místě a starší na místě pátém.

V sobotu 6. května proběhlo v Třebíčí první kolo českého poháru v běhu na 100 metrů s překážkami. Díky nepřízni počasí musely být závody přerušeny v průběhu kategorie Starších dorostenců a mužů. Podrobné výsledky můžete najít na stránkách www.stovky.cz. Další závod ČP nás čeká v Moravském Berouně 9. července.

O týden později 13. se uskutečnilo okresního kolo v požárním sportu na stadionu ASK v Blansku. Na okresním kole si družstvo mužů vybojovalo postup na krajské kolo v PS, které proběhne 15. července v Přísnoticích. Bořitovské ženy si z okresního kola odvezly bronz.

Dalším důležitým datem pro nás byla neděle 21. května, kdy se na Žernovníku rozjela sezona Velké ceny Blanenska v požárním útoku. Muži A se umístili na 10. místě a muži B na 21 místě. Družstvo žen zahájilo sezonu bramborovou 4. příčkou a dorostenci si doběhli pro 6. místo. Další závod zařazený do seriálu VCB nás čeká v Senetářově 28. května.

Poslední květnový víkend jsme strávili v Senetářově. V soboru 27. května zde proběhlo okresní kolo dorostu v disciplínách 100 s překážkami a dvojboj. Postup na krajské kolo si vybojovali: Daniel Janíček, Aneta Kučerová a Teodora Gulová.

Odpoledne téhož dne proběhlo okresní kolo v disciplíně 60 m s překážkami pro mladší a starší žáky. Na „šedesátkách“ si postup na krajské kolo vybojovali: Nikola Lengálová, David Včelař, Tereza Lengálová, Aneta Kučerová, Daniel Janíček a Lukáš Podmele. Krajská kola proběhnou pro kategorii dorost 11. června a pro mladší a starší jednotlivce 18. června 2023 v Brně na sportovním stadionu VUT.

V neděli 28. května se v Senetářově uskutečnilo druhé kolo VCB v požárním útoku. Muži „A“ a „B“ si po nepovedených útocích odvezli 9. a 18. místo. Ženy taktéž odjely ze Senetářova bez bodů do celkového umístění a stejně tak si vedli dorostenci.

První červnový víkend proběhlo další kolo okresní ligy mládeže a dorostu v Šebetově. Mládež soutěžila v požárním útoku a štafetě CTIF a dorostenci ve dvojboji, kdy mladší žáci obsadili celkové 6. místo, tým B starších žáků místo 5. a nejlépe se vedlo A týmu starších, kteří si doběhli pro 2. příčku. Z dorostenců se nejlépe vedlo Danovi Janíčkovi a  Teodoře Gulové, kteří ve svých kategoriích vybojovali stříbrné medaile.

V neděli 4. června se konalo 3. kolo VCB v Jabloňanech. Muži “A” konečně prolomili smolný začátek sezóny a z Jabloňan si odvezli zlato. Muži “B”, ženy a dorostenci brali po komplikacích na proudech 17., 8. a 6. místo. Videa ze závodů VCB můžete shlédnout na https://www.youtube.com/playlist?list=PLf24KGPQhrXVi0MqhSXYKS4i2IOsFNWV9.

V sobotu 10. 6. se družstva mládeže vydala do Sychotína na soutěž v požárním útoku zařazeného do okresní ligy mládeže

V neděli 11. 6. se konalo v Sychotíně 4. kolo VCB, muži po nezdařeném pokusu brali 10. místo, avšak tým žen zabodoval a odvezl si bronzové medaile. Zároveň proběhlo krajské kolo dorostu v Brně, kde jsem měli hned několik zástupců. Dorostenky Teodora Gulová a Aneta Kučerová vybojovali 8. a 7. místo. Daniel Janíček se umístil na 6. místě v celkovém hodnocení. Alexandr Hořava a Jiří Sázavský soutěžili na kraji s družstvem dorostenců ze Senetářova, které vybojovalo postup na mistrovství české republiky dorostu, které proběhne 1. – 3. 7. 2023 v Domažlicích. Všem reprezentantům sboru patří dík za reprezentaci a skvělé výkony.

V sobotu 24. června se družstva mládeže zúčastnili již tradiční noční soutěže v Senetářově.

Poslední neděli v červnu jsme se vydali na poslední červnový závod VCB. Mužská kategorie byla z technických důvodů zrušena. Ženy skončily na 9. místě a dorostenci si doběhli pro bramborovou příčku. 

Ve dnech 1. – 3. 7. reprezentovali dorostenci Alexandr Hořava a  Jiří Sázavský náš kraj na MČR dorostu v Domažlicích jako členové družstva dorostenců ze SDH Senetářov.

V sobotu 8. 7. se konalo VCB ve Žďáře, kde se družstvo mužů i žen ve svých kategoriích umístili na 4. místech. Lépe se vedlo dorostencům, kteří vybojovali 3. místo v celkovém pořadí.
V neděli 9. 7. proběhlo 2. kolo ČP v běhu na 100 m s překážkami v Moravském Berouně. Podrobné výsledky najdete na http://stovky.cz/ostatni/beroun/beroun.htm.