Co se dělo v květnu

● Zásahová jednotka byla dne 16.5. v poledních hodinách povolána na požár lesa do obce Žernovník. Jednalo se o požár 10×10 metrů, který byl uhašen před příjezdem hasičů.

● Žádáme občany, aby se v případě žádosti o likvidaci nebezpečného hmyzu obraceli na velitele jednotky SDH pana Radima Kříže na mob.: 721 024 127

● V měsíci květnu se naplno rozběhly soutěže mladých hasičů a dorostenců. Žáci zahájili sezonu 7.8. ve Vavřinci, kde se nejlépe dařilo mladším žákům, kteří získali bronzové medaile (starší 6.místo). O týden později se konala soutěž u nás v Bořitově, kde se pro změnu dařilo starším žákům. Doma totiž zůstal pohár za druhé místo (mladší 4. místo). V sobotu 21. 5 proběhlo v Ostrově u Macochy okresní kolo hry Plamen. Mladší žáci obsadili 5.místo. Starším se zadařilo o něco lépe a získali bronzové medaile za třetí místo. Odpoledne se uskutečnila okresní soutěž v běhu na 60 metrů s překážkami. Postup na krajské kolo si vybojovali: Kateřina Podmelová, Adam Včelař a Matyáš Macháček.

● Dorostenci v květnu zvládli dvě kola Okresní ligy dorostu ve Velkých Opatovicích, v Bořitově a jeden závod Českého poháru v Třebíči. Detailní výsledky najdete na webových stránkách SDH.

● Sportovní družstva zahájila závodní sezonu v neděli 22. 5. na prvním kole VCB na Žernovníku. Tým mužů z prvních závodů bral neplatný pokus, ženy se umístili na 4. místě a stejné umístění brala i naše dorostenecká reprezentace. Další závod nás čeká v neděli 29. 5. 2022 v Senetářově.

● V měsíci červnu nás čekají další závody. Jedním z nich bude i třetí kolo letošní VCB v Bořitově, kde oceníme podporu našich fanoušků.